Vrijwilligers gezocht!

Wil jij ook deel uitmaken van een bloeiende gemeenschap die bruisend en levendig blijft? Grijp dan nu je kans! Onze geloofsgemeenschap in Deurningen zoekt enthousiaste vrijwilligers zoals jij, om samen het verschil te maken.

Of je nu een groene held bent die de tuinen laat bloeien, een organisatiewonder dat alles in goede banen leidt, een creatieve geest die nieuwe ideeën brengt, of misschien wel een zangtalent dat de harten van anderen raakt – jouw unieke talenten zijn hier meer dan welkom!

Samen vormen we een hechte gemeenschap waarin iedereen zijn steentje bijdraagt, van groenonderhoud tot koffieschenken, van schoonmaken tot bestuurswerk. Want bij ons geldt: vele handen maken licht werk!

Onderstaand vind je informatie over de verschillende vrijwilligerstaken. Dus, waar wacht je nog op? Neem contact op met een van onze contactpersonen via pastoraatsgroep@deurningen.nl. Sluit je aan en laat jouw talent schitteren in onze prachtige gemeenschap van Deurningen!

Samen houden we Deurningen levendig!

Locatieraad
Wil je een belangrijke rol spelen in het hart van onze geloofsgemeenschap? Overweeg dan om je aan te sluiten bij de Locatieraad van onze kerk! Als lid van de Locatieraad draag je bij aan het bestuurlijke aspect van onze gemeenschap, met verantwoordelijkheden variërend van het beheer van onze prachtige gebouwen tot het nauwlettend volgen van financiële aspecten. Hier is een blik op wat je kunt verwachten:

Gebouwen:
● Dagelijkse zorg voor gebouwen, terreinen en inboedel om ervoor te zorgen dat onze kerk een gastvrije en veilige plek blijft.
● Uitvoeren van kleine onderhoudswerkzaamheden om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft draaien.
● Samenwerken met het parochiebestuur om plannen voor onderhoud te implementeren en uit te voeren.

Financiën:
● Het opstellen van begrotingen om ervoor te zorgen dat onze financiën in balans blijven en we onze missie kunnen voortzetten.
● Beheer van de financiële administratie en budgetten om ervoor te zorgen dat geld op de juiste manier wordt besteed.
● Tarieven en vergoedingen beheren, inclusief de organisatie van de Actie Kerkbalans om de financiële gezondheid van onze gemeenschap te waarborgen.

Administratie en organisatie:
● Het bijhouden van een nauwkeurige ledenadministratie om ervoor te zorgen dat iedereen verbonden blijft met onze gemeenschap.
● Uitvoeren van administratieve taken op het parochiebureau om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.
● Samenwerken met verschillende werkgroepen om evenementen en activiteiten te organiseren die onze gemeenschap versterken.

Als lid van de Locatieraad ontmoet je ongeveer eens per twee maanden met gelijkgestemde gemeenteleden om ideeën uit te wisselen, beslissingen te nemen en de toekomst van onze kerk vorm te geven. Als je geïnteresseerd bent in bijdragen aan onze gemeenschap op deze manier, nodigen we je van harte uit om deel uit te maken van ons team! Wil je meer informatie, neem dan contact op via locatieraad@deurningen.nl 

Pastoraatsgroep
Ben jij iemand die graag een luisterend oor biedt en nabijheid creëert voor anderen? De pastoraatsgroep vormt het hart van onze gemeenschap, waarbij we een brug slaan tussen mensen en pastores. Hier krijg je de kans om betrokken te zijn bij diverse activiteiten zoals de Ontmoetingsdag, Hulpdienst Thuis en inspirerende projecten als de Passion en de Lichtjestocht. Samen werken we aan het ondersteunen van iedereen die dat nodig heeft. Met vergaderingen om de zes weken blijf je actief betrokken. We zetten ons als pastoraatsgroep in binnen de drie werkvelden: liturgie, diaconie en cateches.

Liturgie:
Binnen het werkveld van de liturgie draag je bij aan de vorm en inhoud van onze kerkelijke vieringen. Of je nu helpt bij het samenstellen van themaboekjes, meedoet aan koorrepetities of een rol hebt als voorganger of lector, jouw inzet is van onschatbare waarde. Samen geven we vorm aan inspirerende en betekenisvolle vieringen die onze gemeenschap verbinden.

Diaconie:
Wil jij iets betekenen voor anderen, zowel binnen als buiten onze gemeenschap? Bij de diaconie draait alles om het bijstaan van elkaar in het leven, of het nu gaat om ziekte, eenzaamheid of verlies. Samen zetten we ons in voor projecten en activiteiten die een verschil maken, zowel lokaal als wereldwijd. Jouw hulp kan het verschil maken voor iemand in nood.

Catechese:
In het werkveld catechese speel je een rol in het begeleiden van mensen op hun geloofsreis, van jong tot oud. Of het nu gaat om de voorbereiding op de sacramenten als de Doop, 1e H. Communie en het H. Vormsel, of het beantwoorden van levensvragen en het maken van geloofskeuzes, jij staat klaar om te inspireren en te begeleiden. Samen maken we van catechese een levenslang en betekenisvol proces.

Klinkt dit als iets voor jou? Neem dan contact op met de pastoraatsgroep via pastoraatsgroep@deurningen.nl en word onderdeel van ons enthousiaste team van vrijwilligers!

Werkgroep Catechese
In het werkveld catechese speel je een rol in het begeleiden van mensen op hun geloofsreis, van jong tot oud. Of het nu gaat om de voorbereiding op de sacramenten als de Doop, 1e H. Communie en het H. Vormsel, of het beantwoorden van levensvragen en het maken van geloofskeuzes, jij staat klaar om te inspireren en te begeleiden. Samen maken we van catechese een levenslang en betekenisvol proces.

Klinkt dit als iets voor jou? Neem dan contact op met de pastoraatsgroep via pastoraatsgroep@deurningen.nl en word onderdeel van ons enthousiaste team van vrijwilligers!

Hulp tijdens vieringen
Wil jij een positieve impact hebben binnen onze geloofsgemeenschap, maar dan op jouw eigen manier? Word vrijwilliger en ontdek de verschillende taken binnen onze kerk die jou kunnen aanspreken!

Voorganger:
Als voorganger krijg je de kans om de gemeenschap te leiden tijdens verschillende vieringen en bijeenkomsten. Of het nu gaat om het delen van inspirerende woorden tijdens de communieviering, het leiden van afscheidsvieringen of avondwakes, of het bijwonen van speciale gelegenheden, jouw rol is van onschatbare waarde voor het versterken van onze band als gemeenschap.

Lector:
Als lector speel je een belangrijke rol bij het delen van de boodschap tijdens onze vieringen en bijeenkomsten. Door het voorlezen van lezingen, het uitspreken van voorbeden en misintenties, draag je bij aan de inspiratie en verbondenheid van onze gemeenschap.

Acolieten:
Wil je een actieve rol spelen tijdens de vieringen? Als acoliet ondersteun je de pastor of vrijwillige voorganger en draag je bij aan een vloeiend verloop van de viering. Jouw aanwezigheid en hulp zijn van waarde voor een soepele en betekenisvolle ervaring voor alle aanwezigen.

Collectanten:
Met jouw hulp als collectant draag je bij aan het ondersteunen van onze geloofsgemeenschap en het goede doel. Tijdens verschillende vieringen verzamel je bijdragen die gebruikt worden voor het behoud van onze kerk en voor het ondersteunen van diverse organisaties. Jouw inzet maakt een direct verschil voor onze gemeenschap en daarbuiten.

Samen maken we van onze kerk een warme en betrokken plek voor iedereen. Wil je meedoen? Neem dan contact met ons op via pastoraatsgroep@deurningen.nl en ontdek hoe jij jouw talenten kunt inzetten binnen onze gemeenschap!

In en rond de kerk
Wil je je vrije tijd nuttig besteden en tegelijkertijd deel uitmaken van een gemeenschap die zich richt op verjonging en versterking? Dan zijn wij op zoek naar jou! Leeftijd of geloofsovertuiging spelen geen rol; het gaat erom dat je bereid bent een beetje van je tijd te geven om anderen te helpen en tegelijkertijd in contact te komen met nieuwe mensen.

Groenonderhoud
Hou je van buiten werken en heb je groene vingers? Dan verwelkomen we je graag bij ons groenteam! Samen zorgen we voor het onderhoud van het kerkhof en de pastorietuin, waarbij taken variëren van snoeien en schoffelen tot gras maaien. Daarnaast kun je in de toekomst meedenken bij de herinrichting van de pastorietuin.

Schoonmaken
Als je liever binnen werkt en belang hecht aan een schone en verzorgde omgeving, dan kan ons schoonmaakteam jouw hulp goed gebruiken. Van het oppoetsen van kandelaars en kelken tot het schoonmaken en stofzuigen van de kerk, kapel, aula en vergaderruimtes, er is altijd iets te doen om ons interieur stralend te houden.

Aula werkgroep
Ben je graag een gastheer of gastvrouw? Sluit je dan aan bij onze aula werkgroep! Hier verwelkom je families die op bezoek komen bij hun overleden dierbaren die zijn opgebaard in onze aula.

Koffie momenten
En als je het leuk vindt om mensen te verwelkomen en te voorzien van een warm drankje, dan kun je ons helpen bij het organiseren van koffiemomenten. Ook hier is extra ondersteuning van harte welkom!

Doe mee en draag bij aan een levendige en ondersteunende gemeenschap, waarin iedereen welkom is en waar samenwerken en elkaar helpen centraal staan.

Parochiebureau
Wil jij een verschil maken binnen onze gemeenschap en tegelijkertijd nieuwe vaardigheden ontwikkelen? Word vrijwilliger bij het Parochiebureau!
Het Parochiebureau is het kloppende hart van onze geloofsgemeenschap en speelt een essentiële rol in het ondersteunen van verschillende activiteiten en diensten. Als vrijwilliger op het Parochiebureau help je bij het beheren van administratieve taken, zoals het verwerken van post, het maken van de kerkberichten, het beantwoorden van telefoontjes en e-mails en het bijhouden van gegevens.

Het Parochiebureau is geopend op de maandag- en woensdagochtenden van 10.00 tot 11.00 uur. De vrijwilligers zijn volgens schema aanwezig op de woensdagmorgen en vervolgens op de maandagmorgen in verband met de kerkberichten. Dit is een geweldige kans om je tijd op een zinvolle manier te besteden en een positieve impact te hebben op de gemeenschap.

Doe mee en word een waardevol lid van ons team! Neem voor meer informatie contact met ons op via pastoraatsgroep@deurningen.nl.

Koren
Ontdek de vreugde van samen zingen en sluit je aan bij het dames- en herenkoor Saasveld en Deurningen of het themakoor Cantate! We verwelkomen met open armen de nieuwe leden die zich willen aansluiten bij onze muzikale familie.

Al meerdere jaren zingt ons dames- en herenkoor afwisselend in de prachtige kerken van Saasveld en Deurningen, onder leiding van de gepassioneerde dirigente Dorothea van Linschooten, samen met de getalenteerde organisten Josef Kolmschot en Frans Kerkhof.
Het themakoor Cantate verzorgt onder leiding van organist Evert van Eden, diverse inspirerende bijeenkomsten en vieringen waarbij traditionele liederen worden afgewisseld met moderne muziekstukken en liedjes.

Twijfel niet als je denkt: “Ik kan niet zingen.” Velen van onze huidige leden dachten dat ook in het begin, maar nu genieten ze volop van onze gezellige repetities, optredens en nevenactiviteiten. Onthoud altijd: ‘Zingende mensen zijn blije en gelukkige mensen.’

Als dit je aanspreekt en je ooit hebt gedacht om iets met je stem te doen, dan is dit het perfecte moment om contact met ons op te nemen. Onze dirigent en organisten zorgen voor extra begeleiding in het begin, en je bent van harte welkom om vrijblijvend mee te zingen om te ervaren of het iets voor jou is.

Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij een van onze koren en laat je stem schitteren in harmonie met anderen!

Voor meer informatie kun je voor het dames- en herenkoor contact opnemen met Ben Bruggink 06-52265948 of a.b.w.bruggink@gmail.com en voor het themakoor Cantate met pastoraatsgroep@deurningen.nl.

Diverse projecten
Ben jij op zoek naar manieren om actief betrokken te zijn bij de Deurningse gemeenschap? Dan is dit je kans om mee te doen aan onze diverse en boeiende projecten!

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie, begeleiding en creatieve inbreng voor verschillende projecten binnen ons dorp. Of je nu je organisatorische vaardigheden wilt inzetten, jonge kinderen wilt inspireren tijdens speciale bijeenkomsten of je creativiteit wilt laten bloeien door het maken van attributen en middelen, er is voor elk wat wils!

Tijdens de feestelijke periode rond Kerstmis kun je meewerken aan de betoverende Lichtjestocht en het vertederende Kindje Wiegen, perfect voor de allerkleinsten. En wat dacht je van de kleurrijke Palmpasenoptocht met zelfgemaakte Palmpasenstokken tijdens Pasen? Daarnaast organiseren we eens in de drie jaar De Passion en een sfeervolle Paasvuurbijeenkomst voorafgaand aan het paasvuur. En dat is nog niet alles! Gedurende het jaar vinden er verschillende themabijeenkomsten plaats waar jij je talenten kunt inzetten.

Of je nu jong bent of jong van geest, er is altijd een plek voor jou om bij te dragen aan de levendigheid en betekenis van ons dorp. Sluit je aan bij onze gepassioneerde groep vrijwilligers en maak samen met ons van elk project een onvergetelijke ervaring!

Wil je je aanmelden of meer informatie neem dan contact met ons op via pastoraatsgroep@deurningen.nl.

Hulpdienst thuis
Heb je ooit het gevoel gehad dat je iets voor anderen wilt doen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zoek niet verder! Sluit je aan bij onze dynamische groep vrijwilligers bij de Hulpdienst Thuis in Deurningen en maak een echt verschil in het leven van je medeburgers.

Bij de Hulpdienst Thuis draait alles om het vergroten van het welzijn van onze gemeenschap en het verlichten van de druk op mantelzorgers. Onze vrijwilligers bieden praktische ondersteuning, sociale connectie en zelfs mogelijkheden voor ontspanning en ontmoeting.

Wil je een glimlach toveren op het gezicht van iemand die dat het meest nodig heeft? Dat kan door een bezoekje te brengen in combinatie met boodschappen doen, samen te wandelen of te fietsen (op onze speciale duo-fiets). Maar dat is nog niet alles! We kunnen ook jouw vaardigheden gebruiken voor kleine klusjes zoals het helpen bij brieven, computers, iPads, mobiele telefoons, reparaties of in de tuin.

En we hebben jouw hulp nodig achter het stuur! Extra chauffeurs zijn altijd welkom om mensen te helpen die vervoer nodig hebben.

Maak je geen zorgen als je denkt dat je niet genoeg tijd hebt. Onze hulp is flexibel en we denken graag met je mee over langdurige oplossingen.

Word een deel van ons team en ontdek hoe waardevol het is om een verschil te maken in het leven van anderen! Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe je kunt helpen bij de Hulpdienst Thuis. Coördinator Ine Engberink, tel. 06-19807204.