Technology Base

De laatste nieuws van Technology Base Twente

Technology Base

16 september 2018

Open Dag Technology Base

Open Dag Technology Base

Op 16 september 2018 staan tussen 11.00 en 17.00 uur de hekken van de Technology Base wijd open. Hier mag je normaal niet komen. Maar: op 16 september wél!

De Open Dag is voor jong en oud.

Lees meer
16 september 2018

Nieuwe materialen & techniek

Ontmoet bedrijven die werken aan innovaties en techniek en die nieuwe materialen testen en ontwikkelen. Want nieuwe lichtgewicht materialen hebben de toekomst! Ze worden bijvoorbeeld toegepast in vliegtuigen, auto’s en gebouwen.

Lees meer
Nieuwe materialen & techniek
16 september 2018

Demonstraties en zelf doen

Demonstraties en zelf doen

Beleef het wijdse en uitgestrekte terrein dat bij uitstek geschikt is voor het testen van onbemande luchtvaartuigen en de bemande luchtvaart. Maak kennis met hoe dat testen in zijn werk gaat.

Je kan demonstraties bezoeken, drones bekijken en zelf van alles bekijken en doen.

Aanmelden kan vanaf eind mei via Meetthefuture.nu!

Lees meer
16 september 2018

Indrukwekkende vliegshow

Twente Airport heeft een 3 km lange start-/ landingsbaan in een unieke en groene omgeving. Deze luchthaven verbindt Oost Nederland met de rest van de wereld. Het is de plek voor zakelijk vliegverkeer en luchtvaartgebonden bedrijvigheid. Maar dat niet alleen: de start-/landingsbaan is ook geschikt voor allerlei verschillende vliegtesten. Onder andere het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum maakt hier al gebruik van. De kennis uit de testen wordt gebruikt om regelgeving verder te verbeteren. Dat is goed voor de veiligheid. Hier kom je op de Open Dag meer over te weten!

Maar dat is nog niet alles. Op 16 september is er ook een mooie vliegshow op Twente Airport. De line-up bestaat in elk geval al uit de Dutch Thunder Yaks, Fokker Four, Frank van Houten (Sukhoi), Dirk Evers (Pitts special) en Dutch Hunter.

Lees meer
Indrukwekkende vliegshow
16 september 2018

Veiligheidsdag Brandweer Twente

Veiligheidsdag Brandweer Twente

Brandweer Twente bestaat dit jaar 5 jaar! Onderdeel van de Open Dag is daarom de veiligheidsdag op Twente Safety Campus.Daar zie je hoe de brandweer 24 uur per dag aan een veilig Twente werkt en hoe zij innovaties inzetten tijdens brandbestrijding. Op de Twente Safety Campus draait alles om veiligheid. Je kunt tijdens de Open Dag van alles doen en beleven rondom dit thema.

Wat gebeurt er met je als je enkele glazen alcohol op hebt? Hoe ontvlucht je je huis bij brand? Wat moet je doen als de sirene gaat?

Bij de Risk Factory word je je bewust van risico’s en leer je hoe je dan moet handelen.

Lees meer
16 september 2018

Rampscenario’s en veiligheidstesten

Troned is een unieke trainingslocatie. Hier oefenen veiligheidsdiensten op rampscenario’s. Op de open dag zie je hier de brandweer en hun veiligheidspartners in actie tijdens een nagebootste crisis.

Bij het Safety FieldLab worden veiligheidstesten uitgevoerd en nieuwe slimme veiligheidsoplossingen ontwikkeld. Dit is dé plek om brandvertragend isolatiemateriaal te testen of te experimenteren met dronetechnologie.

Lees meer
Rampscenario’s en veiligheidstesten
Contact  Facebook  Twitter
Aan de inhoud van Inside kunnen geen rechten worden ontleend.
Wilt u geen mailings meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.