Deurningen Schoon! zoekt vrijwilligers.

Deurningen Schoon! houdt zich bezig met de volgende zaken:

  1. het opruimen van zwerfafval in en rond Deurningen.
  2. Het onderhouden van de omgeving van bankjes voor wandelaars in het buitengebied van Deurningen. Het gaat hier om rond de 25 bankjes langs wandel- en fietsroutes.

Voor het opruimen van zwerfafval hebben we nu ongeveer 30 vrijwilligers die van tijd tot tijd een route voor hun rekening nemen. Dit gebeurd meestal in tweetallen: mensen die toch wel wandelen en daarbij dan tegelijkertijd het zwerfafval in zakken verzamelen.
Graag zouden we er nog een aantal vrijwilligers bij hebben, omdat een aantal routes nog niet toebedeeld zijn. We hebben hesjes, grijpers, handschoenen en plastic zakken voldoend op voorraad.
Indien u wel uw bijdrage hieraan wilt leveren, stuur dan een mail naar info@dorpsbelangdeurningen.nl 

Voor het maaien van gras en het opruimen rond de bankjes langs fiets- en wandelroutes in het buitengebied van Deurningen hebben sinds jaar en dag een vrijwilliger, die met bosmaaier en andere attributen deze klus klaart. Afhankelijk van hoe hard e.e.a. groeit is deze vrijwilliger 3-4 keer jaar op pad.
De huidige vrijwilliger heeft aangegeven hier mee te willen stoppen.
Dus we zijn ook op zoek naar een vrijwilliger die het onderhoud rond de bankjes in het buitengebied op zich wil nemen. We zijn in het bezit van een bosmaaier en fietskar, waar alle benodigde gereedschappen in meegenomen kunnen worden. Het technische onderhoud aan de bankjes is voor rekening van de gemeente. Hier staat de vrijwilliger dan ook regelmatig mee in contact.
Lijkt u dit een leuke uitdaging, neem dan contact met ons op via info@dorpsbelangdeurningen.nl

 We horen graag van u!

 Commissie Deurningen Schoon!

 

Er is zelfs een promo-filmpje van…

 

 

Gepubliceerd door op 25-01-2023