Bijeenkomst voor mantelzorgers donderdag 8 februari van 14.00 tot 16.00 uur in bij ’n Kaps, Tibsweg 2,Tubbergen

Gezond leven, wat is dat en hoe doe je dat dan?  

De term ‘gezonde leefstijl’ lijkt tegenwoordig overal aanwezig te zijn, maar iedere deskundige geeft er vaak een verschillende invulling aan.  Het lijkt vaak te gaan over wat we eten en dat we op dieet moeten of hoeveel we bewegen.  Een gezonde leefstijl omvat echter een bredere benadering van welzijn!  Eigenlijk gaat het om balans; evenwicht tussen lichaam en geest! Luisteren naar het lichaam, voedzame maaltijden, beweging waar je blij van worden en voldoende rust. Bovenkant formulier

Sociaal werkers Mantelzorg Edith Harmsen en Nicolet Plegt (Stichting welzijn Tubbergen- Dinkelland, SWTD) organiseren  een bijeenkomst over Gezonde leefstijl!

Gastspreker is huis- en leefstijlarts dr. Frank Greeven uit Oldenzaal!
Zijn speerpunt als huisarts is om mensen te informeren over en te stimuleren tot een gezonde leefwijze. Dit past hij zelf ook in zijn vrije tijd toe, met name hardlopen, wielrennen en wandelen. Vanaf december 2022 is Frank Greeven ook werkzaam als leefstijlarts. Met leefstijlgeneeskunde krijgt de patiënt meer regie over de eigen gezondheid, verbetert zijn vitaliteit en neemt het gebruik van medicatie af.
Het is het fundament voor zowel preventie als behandeling van chronische aandoeningen.

De bijeenkomst is donderdag 8 februari van 14.00 tot 16.00 uur in bij ’n Kaps, Tibsweg 2 in Tubbergen. Vanaf 13.30 ben je welkom.
Aanmelden kun je doen per email bij
e.harmsen@swtd.nl  of n.plegt@swtd.nl of telefonisch 06-38594369 / 06-38275388. (ook voor meer informatie).

De sociaal werker Mantelzorg  biedt ondersteuning, persoonlijk advies, vrijwillige inzet en emotionele steun aan mantelzorgers.

 

 

 

Gepubliceerd door op 22-01-2024