Voor mantelzorgers: even op adem komen bij de zusters

Het waren en zijn gedeeltelijk nog steeds, onzekere tijden. Mensen werden geconfronteerd met het leven en de dood, letterlijk en figuurlijk. Wij dachten misschien wel dat ons niets zou kunnen gebeuren in onze maakbare en individualistische tijd, maar niets is minder waar.
De mensen die getroffen zijn door het virus hebben nog steeds aandacht, liefde en verzorging nodig, vooral voor hen die in de hulpverlening of als mantelzorger werken, waar en hoe dan ook. Als hulpverlener of mantelzorger wil je natuurlijk alles geven wat je kunt, de beste zorg waardoor die mensen worden verlicht en ondersteund. Tot hoever ga je en geef je jezelf?
Soms moet je een stap terug doen, moet je aan jezelf durven denken en jezelf rust gunnen. Tijd nemen voor jezelf om weer de beste zorg te kunnen geven aan anderen. Alleen op die manier kun je het volhouden.
In die zin gunnen wij, de Zusters van Denekamp, jullie zulke momenten. Samen met de Indonesische zusters zullen wij momenten van rust en ontspanning creëren, van diepgang en bezinning, momenten ook om actief en creatief bezig te zijn en om tot ons eigen verhaal te komen. Wij denken aan groepen van ongeveer minimaal 10 en maximaal 15 personen

Lees hier alles over de mogelijkheden….

Gepubliceerd door op 21-07-2021