Uit Tubantia: Nieuwe N737 tussen Enschede en Deurningen begint vorm te krijgen

ENSCHEDE/DEURNINGEN – De nieuwe N737 begint vorm te krijgen. Komende vrijdag gaat de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede voor een periode van vijf weken open voor het verkeer.Michel Hasselerharm 30-07-19, 12:58 Laatste update: 12:59 

Een groot deel is inmiddels van nieuw asfalt voorzien, met een passeerstrook voor landbouwverkeer als een van de nieuwe elementen. De werkzaamheden maken deel uit van een grootschalige herinrichting van de Vliegveldstraat en Weerseloseweg tussen Deurningen en Enschede.

Veiliger

De route, waar de afgelopen jaren meerdere zware ongevallen plaatshadden, wordt veiliger gemaakt. Ook worden er diverse nieuwe ontwikkelingen op het vlak van het wegbeheer in de praktijk gebracht. Asfalt dat licht reflecteert zodat minder straatverlichting nodig is, bijvoorbeeld. Vandaar dat de provincie de weg als ‘innovatieroute’ bestempelt.

Sinds Pinksteren (12 juni) is de provinciale weg al het domein van wegenbouwers. De eerste fase, dat betreft het deel vanaf de nieuwe rotonde bij de toegang tot de Technology Base Twente tot aan de bebouwde kom van Enschede en het deel van de rotonde in Deurningen tot wegrestaurant Frans op den Bult aan de Oldenzaalsestraat, nadert z’n voltooiing.

Weg weer open

De wegdelen worden komende vrijdag weer vrijgegeven. Vervolgens is er vijf weken lang verkeer mogelijk tussen Deurningen en Enschede. De planning voor de tweede fase, van Frans op den Bult tot aan de rotonde bij de Technology Base, is wat aangepast. De werkzaamheden beginnen nu maandag 9 september en duren tot en met 11 oktober.

Gepubliceerd door op 01-08-2019