Thema bijeenkomst Eetstoornissen op 9 mei

Een kind met een eetstoornis: wat doet dat met de betrokkene en het gezin?
Naar schatting lijden in Nederland jaarlijks ongeveer 200.000 mensen (bron Voedingscentrum) aan een eetstoornis. Eetstoornissen kunnen op elke leeftijd ontstaan, maar vooral anorexia nervosa en boulimia nervosa beginnen vaak in de puberteit of jonge volwassenheid. Eetstoornissen komen het meest voor bij meisjes en jonge vrouwen.
Iemand met een eetstoornis is geobsedeerd door eten en de invloed daarvan op haar of zijn lichaam met vaak ernstige gevolgen voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Alles wat met eten en voedsel te maken heeft, is voor mensen met een eetstoornis een bron van spanning. De oorzaak van eetstoornissen is vooral psychisch, maar erfelijke aanleg en omgevingsfactoren spelen ook een rol.

Sociaal werkers Mantelzorg Edith Harmsen en Nicolet Plegt (Stichting welzijn Tubbergen- Dinkelland, SWTD) organiseren  een bijeenkomst voor mantelzorgers over eetstoornissen.
Dit gebeurt in samenwerking met het RealCovery Inloophuis in Weerselo. Deze organisatie biedt met haar ervaringsdeskundige vrijwilligers ondersteuning aan mensen met een met een eetstoornis alsmede aan naaste familie en/of vrienden.
Er zijn 4 gastsprekers: Silvia, Marjo en Chantal zijn ervaringsdeskundigen.
Ilona, moeder van een dochter met een eetstoornis zal ook haar ervaringen delen.  Ze zijn werkzaam bij Realcoveryinloophuis Weerselo. Als je aanwezig wilt zijn op deze avond, ben je van harte welkom op:

Dinsdag 9 mei van 19.30 tot 21.30 in Cafe de Molen, Ootmarsumseweg 203 Fleringen.
Aanmelden kun je doen per email bij e.harmsen@swtd.nl  of n.plegt@swtd.nl of
telefonisch 06-38594369 / 06-38275388. (ook voor meer informatie). De sociaal werkers Mantelzorg  bieden ondersteuning, persoonlijk advies, vrijwillige inzet en emotionele steun aan mantelzorgers.

Hartelijke groet,

 

Gepubliceerd door op 19-04-2023