Palliatieve Zorg: Thema bijeenkomst op woensdag 1 maart a.s. (De Cocer te Rossum)

Palliatieve Zorg:  Thema bijeenkomst op woensdag 1 maart a.s.

(De Cocer te Rossum)

Palliatieve zorg is zorg die gegeven wordt aan cliënten wanneer er geen genezing meer mogelijk is van een ziekte. Je kunt denken aan kanker wanneer die uitbehandeld is. Maar ook dementie, COPD of hartfalen zijn ziekten waar mensen niet van kunnen genezen. Het gaat erom dat er sprake is van het einde van het leven.
Maar het is meer……….. Het gaat ook over omgaan met de ander die geleidelijk meer aan kracht inboet. Hoe kunnen we er blijvend echt voor de ander zijn en niet alleen door eten te geven en de boel schoon te houden maar ook met elkaar in contact te blijven?  Waar praat je over, wat is van waarde, wat zijn je laatste wensen?
Sociaal werkers Mantelzorg Edith Harmsen en Nicolet Plegt (Stichting welzijn Tubbergen- Dinkelland, SWTD) organiseren  een bijeenkomst over palliatieve zorg en vooral over bovenstaande vragen. Gastspreker Anton Scholte, wonend en werkend in Twente, is geestelijk verzorger voor het ZGT (ziekenhuis) en het hospice in Haaksbergen. Hij zal iets vertellen over ‘palliatieve zorg‘  Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema is van harte welkom!

De bijeenkomst is woensdag 1 maart van 14.00 tot 16.00 uur in de Cocer, Thijplein 1 te Rossum. Vanaf 13.30 ben je welkom. Aanmelden kun je doen per email bij e.harmsen@swtd.nl  of n.plegt@swtd.nl of telefonisch 06-38594369 / 06-38275388. (ook voor meer informatie).

De sociaal werker Mantelzorg  biedt ondersteuning, persoonlijk advies, vrijwillige inzet en emotionele steun aan mantelzorgers.

 

 

 

 

Hartelijke groet, mede namens Nicolet Plegt

 

 

Gepubliceerd door op 18-02-2023