Landelijke collecteweek Longfonds: 8 t/m 13 mei

 

Lees hier alles over de collecteweek van het Longfonds….

Landelijke collecteweek Longfonds: 8 t/m 13 mei

Een longziekte heeft veel invloed op een kind, het gezin en de omgeving. Sporten, spelen of naar school gaan is voor andere kinderen logisch. Voor de vele kinderen met een longziekte is dat vaak niet het geval.  ‘Wij willen dat geen enkel kind meer astma heeft. Daarom halen we tijdens de landelijke collecteweek zo veel mogelijk geld op om wetenschappelijk onderzoek naar astma te versnellen’, zegt Michael Rutgers.

 Astma bij kinderen voorkomen
Longfonds financiert en faciliteert onderzoek naar het voorkomen van astma bij kinderen. De eerste duizend dagen vanaf de zwangerschap zijn belangrijk om een gezonde afweer op te bouwen. Onderzoekers hebben ontdekt dat het immuunsysteem na de geboorte nog moet worden ‘opgevoed’. Als dit systeem de juiste prikkels krijgt, vooral in die eerste 1000 dagen vanaf de zwangerschap, is de kans dat kinderen astma en allergieën krijgen veel kleiner. Daarnaast zet Longfonds alles op alles om onderzoek naar vroegere diagnostiek en betere behandeling van astma mogelijk te maken.

Help mee en geef adem!
We willen samen op weg naar een wereld waar kinderen geen astma meer krijgen. Een wereld waar kinderen opgroeien en spelen in gezonde lucht. Een wereld waarin iedereen vrij kan ademen. Daarom halen duizenden vrijwilligers tijdens de collecteweek geld op.U kunt ook met de QR-code doneren, die u o.a. middels de iDEAL-app kunt scannen. Vraag de collectant er naar. Mocht u de collectant gemist hebben dan kunt u onderstaande QR-code gebruiken of doneren aan bankrekeningnummer NL 50 ABNA 0575255250

Alvast bedankt voor uw donatie!

Met vriendelijke groeten,

Elles Oude Smeijers

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door op 06-05-2023