In Memoriam: Gerard Fortkamp (uit: TCTubantia)

Deurninger Gerard Fortkamp (72) overleden

DEURNINGEN – Na een kort ziekbed is afgelopen zaterdag Gerard Fortkamp uit Deurningen op 72-jarige leeftijd overleden.

Fortkamp is in Deurningen vooral bekend geworden door zijn vele werk voor de plaatselijke Stichting Welzijn Ouderen. Hij was al op z’n 28-ste vrijwilliger bij de stichting. Hij is er onder meer vele jaren voorzitter geweest. Namens de stichting organiseerde hij jaarlijkse vele activiteiten waaronder de jaarlijkse uitstapjes, het sinterklaasfeest en de carnavalsmiddag. De contributie haalde hij persoonlijk aan huis op zodat hij ook in contact kwam met de leden.
Fortkamp was ook voorganger in de katholieke kerk. Vooral bij uitvaarten nam hij vaak die taak op zich. Dat deed hij ook regelmatig bij diensten in het Weerselose verzorgingshuis St. Jozef, waar ook veel oud-Deurningers wonen. „Hij was een man van de warme contacten”, aldus zoon Joost Fortkamp. „Daar was hij ook heel scherp op. Hij ging langs bij mensen die ziek waren of eenzaam, of als er iemand overleden was. maar ook verjaardagen en dergelijke vergat hij nooit.”

Fortkamp is afgelopen maandag nog onderscheiden met de Willibrordplaquette, de bisdommelijke onderscheiding voor vrijwilligers die actief zijn binnen het Aartsbisdom Utrecht.

Bert Holst 

Lees meer…….

 

 

 
Gepubliceerd door op 10-10-2020