Beekdal-/Essenroute geopend op 16 mei.

Update 19 mei:
Op 16 mei is de route geopend op het Hulsbeek en kan er gewandeld worden. Tevens zijn er borden met een stripverhaal over het ontstaan van de Deurninger Es geplaatst aan de route, aan de Deurningeresweg ter hoogte waar vroeger het “Kerkepad” de es doorkruiste.

Update 5 mei:
Velen van u zullen het ongetwijfeld de afgelopen week opgemerkt hebben, maar de Beekdal-/Essenroute is bijna af. De kroon op het werk was afgelopen week het plaatsen van het bruggetje, het “Hoge Vonder”. U vindt het achter het laatste sportveld van DSVD over de Deurninger beek.
Het idee erachter is dat vroeger er een “Kerkepad” liep van Deurningen richting Lonneker. Hier zat ook het bruggetje “het Hoge Vonder” in, dat op ongeveer op dezelfde plek de Deurninger beek overstak als het nieuwe bruggetje.
De Beekdal-/Essenroute is een initiatief Landschap Overijssel en Regio Twente. Een groep mensen o.l.v. Gerrit Aarninkhof heeft het initiatief genomen tot de realisering van het bruggetje. Gerrit en Gerard Mazeland zijn ook verantwoordelijk voor het technisch ontwerp. Het geheel werd mogelijk door een samenwerkingsverband van gemeente Dinkelland, waterschap Vechtstromen (hiervan een donatie ontvangen van € 5000,- t.b.v. het bruggetje), Regio Twente, Landschap Overijssel en Stichting Dorpsbelang Deurningen.
16 mei is de officiele opening van de hele wandelroute. Hier ontvangt u nog nadere info over.
Hieronder een impressie van het “Hoge Vonder”.

Gepubliceerd door op 04-05-2019