Afgelopen week in de media: opening kunstgras-/beachveld op 14 mei

Dit project staat in de landelijke finale van Kern met Pit op 10 juni a.s. Hier is nog eens € 3000.- mee te verdienen. Maar dat lukt alleen, als je hier stemt….

De afgelopen weken is er verschillende keren gepubliceerd over een geweldige dag: de opening van het beach- en kunstgrasveld op zondag 14 mei.

Hier het artikel uit de Dinkelland Visie:

Nieuw multifunctioneel kunstgras- en beachveld voor Deurningen

Deurningen heeft er een multifunctioneel kunstgras- en beachveld voor jong en oud bij. Op zondag 14 mei werd de uitbreiding van de Deurningse sportfaciliteiten groots gevierd. Samen met de gemeente Dinkelland, de Rabobank, omwonenden en diverse andere genodigden werden de velden officieel in gebruik genomen.

Trots

Deurningen is blij en trots op de uitbreiding van de sportfaciliteiten. Verengingen en scholen uit Deurningen gaan er activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan voetbal, handbal, volleybal of een schooltoernooi. Het is een prachtig openbaar terrein geworden waarop jong en oud kunnen sporten en bewegen. Jos Wolbert, bestuurslid van Dorpsbelang Deurningen, hield zich de afgelopen jaren bezig met de realisatie van de nieuwe faciliteiten in de dorpskern. „Ons oude asfaltveldje ging in een rap tempo achteruit. Overal groeide onkruid, de doeltjes vielen bijna uit elkaar. Er moest wat gebeuren.” Hoe groot is nu het verschil. Inmiddels liggen er een beach- en kunstgrasveld, toegankelijk voor het hele dorp. „Deurningen heeft weer wat extra’s om trots op te zijn.”

Samenwerken
DSVD, de KPJ, Fyon Deurningen, basisschool Willibrordus en de schietvereniging werkten intensief samen onder aanvoering van Dorpsbelang. Samen pakten de Deurningers de handschoen op. Daarbij kregen ze ondersteuning en financiële hulp van onder andere de gemeente Dinkelland en de Rabobank. Maar ook andere partijen en leveranciers dachten mee om de velden te kunnen realiseren. “Het is onmogelijk om iedereen bij naam te noemen. Maar Deurningen dankt alle betrokkenen, aldus Wolbert. “Het is een project geweest van het hele dorp. De velden zijn ook voor iedereen toegankelijk. Als ik erlangs loop en de jongeren zie die er gebruik van maken, maakt me dat trots. Dit hebben we als Deurningen mooi voor elkaar gebokst”.
Waardering
Het Deurningse project kan ook rekenen op flink wat waardering uit de provincie. Zo kwam het  project in de Kern met Pit-verkiezing, dat goede ideeën in de buurt beloont, als winnaar van Overijssel uit de bus. Wolbert: „Een mooi stukje waardering. Het is echt voor en door Deurningen.”

Een feestje!
Voorafgaand aan de Dinkellandse voetbalderby DSVD – RSC op zondag 14 mei zijn de velden op feestelijke wijze geopend door wethouder Cel Severijn van de gemeente Dinkelland. Voorzitter Jos Wolbert van Dorpsbelang Deurningen hield een toespraak over het tot stand komen van dit project, waarna Ivo Aarninkhof van DSVD (voorzitter omni) nog even het woord richtte tot vele aanwezigen. Beide spraken hun grote waardering uit naar de vele handen en creatieve geesten die dit project mogelijk hebben gemaakt.

Edwin Brummelhuis en  Jochem Oude Booyink kwamen de feestvreugde nog eens verhogen, door namen de Rabobank een cheque van €10.000.- voor DSVD en €5000.- voor de Stichting Dorpsbelang uit te reiken.

 

Al voor aanvang voor het officiële gedeelte was de jeugd al begonnen met een onderling handbal- en voetbaltoernooitje, waar het er op het scherpst van de snede aan toeging. Ook was er een voorwedstrijd op het hoofdveld tussen een jeugdteam van DSVD en RSC. Daarnaast werden er diverse activiteiten georganiseerd door Hades Jeugdbeweging, waarbij de jeugd zich deze middag kon uitleven op de nieuwe velden. Bij Schietvereniging Deurningen ’75  een ieder gratis kennismaken met de schietsport en kon men onder begeleiding proefschieten.

Op deze prachtige zondagmiddag was het sowieso een drukte van belang, want naast de derby tussen DSVD en RSC (die wel jammerlijk met 1-2 verloren werd) was het ook nog eens groot feest omdat zowel DSVD 3 en de Veteranen 35+, juist deze dag de titel hadden binnen gehaald.

Al met al een zeer geslaagde dag voor Deurningen!

 

Afsluitend nog de waardering voor de vele organisaties die een financiële bijdrage hebben geleverd aan dit mooie project:

Subsidies/fondsen:
– Gemeente Dinkelland (voor asfalt en Leefbaarheidsfonds)
– DSVD
– Rabobank
– Rabo Clubsupport
– Kern met Pit
– Stichting de Houtmaat
– BOSA
– Twents Noaber Fonds
– Overijssel in beweging
– Lokaal Sportakkoord
– Postcodeloterij
– KGO Lanko (Lanko Timmerfabriek)
– Haringparty
– Henk Scholten

En natuurlijk het projectteam, dat in al die jaren het geloof in het slagen van dit project niet is verloren:

Niek Lansink (DSVD), Odmar Hannink (Dorpsbelang), Moniek Beek(DSVD), Marco Spekhorst (Dorpsbelang), Benno Warmelink (Schietvereniging, Ivo Aarninkhof (DSVD), Jan Busscher (gemeente), Louis Golbach, Jos Wolbert (Dorpsbelang)

 

Gepubliceerd door op 22-05-2023