Vieringen in de Goede week en Pasen

Parochianen,

Vanwege de voortdurende coronasituatie heeft het parochiebestuur H. Plechelmus Oldenzaal het volgende bericht gestuurd naar alle geloofsgemeenschappen.

De huidige coronavoorschriften beperken het reguliere kerkbezoek tot maximaal 30 personen per viering.
Als parochiebestuur willen we ons aan de voorschriften houden en daarom is besloten dat er tijdens vieringen in de Goede Week van Palmzondag 28 maart t/m Tweede Paasdag 5 april geen kerkbezoek mogelijk is. Vieringen kunnen alleen via livestream worden gevolgd. Hierdoor wordt er geen druk gelegd op de vrijwilligers, die de toegang moeten controleren/ reguleren en eventueel de 31e bezoeker de toegang moeten weigeren.

Het bericht betekent voor onze geloofsgemeenschap dat in de genoemde periode voorgangers, acolieten en koorleden de geplande vieringen verzorgen, die dan via kerkradio en/of livestream uitzending thuis zijn te volgen. Voor ons gaat het om de vieringen op:

  • woensdag 31 maart 9.45 uur: Woord- en Gebedsdienst (kerkradio)
  • vrijdag 2 april 15.00 uur: Kruisweg (kerkradio)
  • Paaszondag 4 april 9.30 uur: Eucharistieviering (kerkradio/livestream)

De livestream uitzending is te benaderen via de link: www.deurningen.nl/kerk/vieren.
N.B. Op Witte Donderdag is er geen viering in onze kerk en voor Tweede Paasdag geldt dat de viering vervalt in de kerkdorpen vanwege een geringe deelname in het verleden.  

Liturgieboekjes in het kerkportaal
Wanneer u wilt, kunt u in de Goede Week boekjes halen in het kerkportaal om de Kruisweg op Goede Vrijdag en de Eucharistieviering op Paaszondag thuis mee te vieren.

Paaswake, zaterdag 3 april 19.00 uur Saasveld
Dit jaar wordt de Paaswake op Paaszaterdag ’s avonds om 19.00 uur in Saasveld gehouden.
Enkele personen uit onze geloofsgemeenschap zullen daar aanwezig zijn in verband met de zegening van het wijwater en de Paaskaars. 
Ieder van ons, die dat wil, kan ook deze viering volgen via livestream: http://saasveld.kerkentv.nl.
 
Zegening palmtakken
Tijdens de viering van zaterdag 27 maart 19.00 uur (Palmzondagviering) worden palmtakken gezegend. Wanneer u wilt, kunt u na de viering een palmtakje meenemen voor thuis. Ook staat de mand met palmtakken de rest van de week in het kerkportaal.  

Wijwater halen
Vanaf Pasen is het gedurende ongeveer een week mogelijk wijwater te halen in het kerkportaal.


Gepubliceerd door op 27-03-2021