13 t/m 18 november : collecte voor kinderen met een handicap (SGK)

Collecte voor kinderen met een handicap

In de week van 13 t/m 18 november a.s. komen vrijwilligers bij u aan de deur collecteren voor kinderen en jongeren met een handicap.

Lees hier de flyer voor de collecte…..

Samen spelen en sporten
Stichting het Gehandicapte Kind maakt het mogelijk voor kinderen met een handicap om zoveel mogelijk deel te nemen aan sport- en speelactiviteiten. Doordat veel kinderen met een handicap naar aparte scholen gaan, is het niet vanzelfsprekend dat ze in hun eigen woonbuurt andere kinderen leren kennen. Spelen wordt lastig als speel- en sportplekken niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. Stichting het Gehandicapte Kind wil dat kinderen samen kunnen spelen, sporten en opgroeien. Dit doen ze bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiek- of een andere vereniging in de buurt.

Onderwijscentrum het Roessingh
De helft van de opbrengst in Deurningen komt rechtstreeks ten goede aan het Onderwijscentrum van het Roessingh in Enschede. Zij willen graag (aangepaste) speelmaterialen aanschaffen voor het schoolplein voor de leerlingen van +/- 7 tot 12 jaar. Onze bijdrage is daarbij heel erg welkom.

Collectant gemist?
Heeft u na 18 november nog steeds geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dit kan via NL76 RABO 0334 4334 44 of doe online een donatie via www.gehandicaptekind.nl.

U kunt ook gebruik maken van de QR code.

 

 

 

Marien Munster en Ans Detert
coördinatoren collecte het Gehandicapte Kind.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door op 11-11-2023